Enthousiaste reacties tijdens inloopavond

Op dinsdagavond 26 september verzamelden omwonenden en geïnteresseerden zich in het Ketelhuis op het Zwitsalterrein voor een bijeenkomst over de voortgang van de plannen voor het terrein.

Het afgelopen jaar hebben Schipper Bosch en de gemeente Apeldoorn, intensief samengewerkt om tot een ontwikkelvisie te komen. Mede dankzij de waardevolle input van eerdere bijeenkomsten kon de ontwikkelvisie deze avond gepresenteerd worden. Dit plan ligt ten grondslag aan de overdracht van het Zwitsalterrein van gemeente Apeldoorn aan Schipper Bosch dat eind dit jaar plaats zal vinden.

Aan de hand van drie thema’s – levendige stadswijk, mobiliteit, parkeren en openbare ruimte, en duurzaamheid en energie – werden bezoekers meegenomen in de toekomst van het Zwitsalterrein. Bij elk station stonden experts klaar om uitleg te geven over hun specifieke onderwerp.  Veel interesse was er ook voor de maquette die te bezichtigen was in het midden van de ruimte. Hier kwam de visie tot leven. Aangevuld met beeldmateriaal, werd deze als zeer waardevol werd ervaren.

Veel positieve reacties en wederom zorgen over verkeer
De reacties van de aanwezigen waren overwegend positief. Er was veel lof voor de manier waarop buren en geïnteresseerden betrokken en geïnformeerd zijn over de ontwikkelingen het afgelopen jaar. Dit positieve sentiment werd bevestigd door de ingevulde reactieformulieren van de omwonenden. De meeste buren kijken uit naar de komende ontwikkelingen en vaak werd de hoop uitgesproken dat deze spoedig van start kunnen gaan. Uiteraard waren er ook zorgen. Bijvoorbeeld over het verkeer op de Vlijtseweg en in de aangrenzende parken. Ook geluidsoverlast voor omwonenden is een onderwerp van gesprek.

De inloopbijeenkomst trok meer dan 100 bezoekers, wat de betrokkenheid van de gemeenschap bij dit project benadrukt. Als u nog vragen heeft op opmerkingen wilt delen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via info@zwitsalbuitenstad.nl. Wij streven ernaar om uw vragen zo snel en volledig mogelijk te beantwoorden.

Als u bij deze inloopbijeenkomst aanwezig was, hartelijk dank voor uw interesse en waardevolle feedback.