Schipper Bosch trotse eigenaar van het Zwitsalterrein

Schipper Bosch-directeur Bart Schoonderbeek en wethouder Messerschmidt bij de sleuteloverdracht van het Zwitsalterrein. Foto Rob Voss

Vanaf vandaag is Schipper Bosch de trotse eigenaar van het Zwitsalterrein in Apeldoorn!

In juni 2022 zijn we door de gemeente Apeldoorn geselecteerd als partner voor de herontwikkeling van het Zwitsalterrein. In een periode van 15 maanden is er gezamenlijk gewerkt aan het creëren van een Integrale Ontwikkelvisie voor deze unieke locatie. Dit hebben beide partijen gedaan in een projectgroep met diverse ontwerpers, architecten, adviseurs, huurders en belanghebbenden. Vandaag heeft de gemeente het Zwitsalterrein officieel overgedragen aan ons.

“We kijken ernaar uit om samen met de gemeente Apeldoorn, bestaande gebruikers en andere partijen aan de slag te gaan om het Zwitsalterrein te transformeren tot een levendige stadswijk. Een bijzondere plek waar mensen straks wonen, werken en recreëren”, aldus Bülent Yokus, projectleider van Zwitsal Buitenstad, zoals het gebied vanaf nu heet.

Nu is het tijd om de plannen die we hebben gemaakt om te zetten in acties om dit unieke, historisch waardevol en levendig stukje Apeldoorn te ontwikkelen naar een plek waar wonen, werken, maken en beleven gecombineerd plaats kunnen vinden.